Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus
|
Ingrediënten: 4 personen
|
Saus:
Vulling:
-
plm. 600 gram mager rundergehakt
-
1 flinke ui (gesnipperd)
-
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
-
1 paprika (zie boven gesnipperd)
-
150 gram geraspte belegen kaas
-
peper, zout
Voorbereiding:
Saus:
-
Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal.
-
Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
-
Was de paprikas.
-
Snij 4 paprikas dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel.
-
Zet de halve paprikas op de tomatensaus in de schaal.
-
Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine blokjes.
|
Bereiding:
|
Vulling:
-
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok.
-
Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak tot ze glazig zien.
-
Voeg de paprika-stukjes toe en bak even mee.
-
Maak de massa op smaak met peper en zout en eventueel wat oregano.
-
Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
-
Vul de paprikas met het gehakt.
-
Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprikas.
-
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Lekker met rijst.
|